Najčitanije
Zanimljivi video klipovi
Mačak uspavljuje bebu bolje od dadilje (VIDEO) Mačak uspavljuje bebu bolje od dadilje (VIDEO) Kanadska porodica umesto dadilje angažovala je svog ljubimca, crnog mačka Stivija....
Dinosaurusi pohode Zasavicu
Објављено: 28.03.2012

Od 1. aprila u rezervatu prirode "Bara Zasavica" kod biće organizovana paleontološka izložba "Svet dinosaurusa".

Dinosaurusi pohode Zasavicu

U specijalnom rezervatu prirode "Bara Zasavica" kod Vizitorskog centra u aprilu će biti organizovana paleontološka izložba "Svet dinosaurusa".

Upravnik Vizintorskog centra Slobodan Simić je izjavio da će izložba biti otvorena u nedelju, 1. aprila.

Izložba će sadržati 60 eksponata ove izumrle vrste u prirodnoj velicini. Svaki eksponat je rekonstruisan po poslednjim naucnim otkrićma Palenteološkog istraživackog i centra, pod strogim nadzorom Paleontološkog muzeja u Hanoveru.

Pored svakog eksponata nalaziće se tabla sa svim informacijama o određenoj vrsti.

Izvor: Tanjug

Podeli
Komentari

Drugima se dopalo i:

Ucitavanje...
Povezani tekstovi
Edukativno-kreativna radionica "Dinosaurusi stižu u biblioteku", namenjena deci od predškolskog uzrasta do osmog razreda, počinje u petak u 12h.

Dinosaurusi u Sremskoj Mitrovici
U specijalnom rezervatu prirode „Zasavici“ do kraja juna posetioci će imati priliku da vide 60 eksponata dinosaurusa ove izumrle vrste u prirodnoj veličini, koje će samo u aprilu, kako se procenjuje, uz izložbu retkih domaćih rasa stoke, posetiti više od 50.000 učenika osnovnih škola iz Srema i šabačke regije, a tokom uskršnjih praznika reptile je videlo više od hiljadu posetilaca iz okolnih gradova.

Deca učila o dinosaurusima u niškoj biblioteci
Prva u nizu planiranih radionica o dinosaurusima održana je prošle nedelje u biblioteci "Stevan Sremac" na Odeljenju knjige za decu.

Kako su roditelji odvojili decu od televizora?
Tim i Keri Mek, roditelji dve devojčice, našli su rešenje kako da odvoje ćerke od televizora i kompjutera, te isplanirali niz aktivnosti koje moraju obaviti za godinu dana.

Dinosaurusi stigli u Svilajnac
U Prirodnjački centar u Svilajncu, koji će biti otvoren u maju, stiglo je prvih 11 od 20 replika dinosaurusa, izrađenih u "Dinosaurer parku" u Reburgu kod Hanovera, izjavila je Tanjugu predstavnik za odnose sa javnošću tog centra Ivana Todorov.

Preskupe ekskurzije | 10.12.2011
Preskupe ekskurzije
Mnoge škole traže nepristojno velike iznose za ekskurzije i izlete, a roditelji nemaju kome da se žale. Od naselja Vidikovca do centra Beograda putovanje koštalo 1.100 dinara.

Da li je vaše dete genije?
Svako dete je u očima svojih roditelja pravi genije, a da li je vaš mališan zaista nadaren možete da otkrijete ako pratite njegova interesovanja, pamćenje, rečnik ili opažanje.

Da li je vaše dete posebno nadareno?
Iako je većina dece "normalna", postoje i ona "natprosečna". Je li i vaše dete među njima?

Želite da vas dete posluša kad mu kažete NE?!
Umesto da ceo dan vrištite "ne", pokušajte s novim pristupima koji bi mogli da budu od pomoći u postizanju željenih rezultata...

Porodično u kriminalu
U Srbiji povećan broj majki i očeva koji su zajedno sa svojom decom uplovili u kriminal. Najnoviji primer Katarina Rebrača i njena majka Sandrina Bogunović, koje čekaju suđenje.