Najčitanije
Zanimljivi video klipovi
Najslađe sestre na svetu (VIDEO) Najslađe sestre na svetu (VIDEO) Zašto bi trebalo imati najmanje dva deteta? Zato što brinu jedno o drugom,...
Dinosaurusi pohode Zasavicu
Објављено: 28.03.2012

Od 1. aprila u rezervatu prirode "Bara Zasavica" kod biće organizovana paleontološka izložba "Svet dinosaurusa".

Dinosaurusi pohode Zasavicu

U specijalnom rezervatu prirode "Bara Zasavica" kod Vizitorskog centra u aprilu će biti organizovana paleontološka izložba "Svet dinosaurusa".

Upravnik Vizintorskog centra Slobodan Simić je izjavio da će izložba biti otvorena u nedelju, 1. aprila.

Izložba će sadržati 60 eksponata ove izumrle vrste u prirodnoj velicini. Svaki eksponat je rekonstruisan po poslednjim naucnim otkrićma Palenteološkog istraživackog i centra, pod strogim nadzorom Paleontološkog muzeja u Hanoveru.

Pored svakog eksponata nalaziće se tabla sa svim informacijama o određenoj vrsti.

Izvor: Tanjug

Podeli
Komentari

Drugima se dopalo i:

Ucitavanje...
Povezani tekstovi
Edukativno-kreativna radionica "Dinosaurusi stižu u biblioteku", namenjena deci od predškolskog uzrasta do osmog razreda, počinje u petak u 12h.

Dinosaurusi u Sremskoj Mitrovici
U specijalnom rezervatu prirode „Zasavici“ do kraja juna posetioci će imati priliku da vide 60 eksponata dinosaurusa ove izumrle vrste u prirodnoj veličini, koje će samo u aprilu, kako se procenjuje, uz izložbu retkih domaćih rasa stoke, posetiti više od 50.000 učenika osnovnih škola iz Srema i šabačke regije, a tokom uskršnjih praznika reptile je videlo više od hiljadu posetilaca iz okolnih gradova.

Deca učila o dinosaurusima u niškoj biblioteci
Prva u nizu planiranih radionica o dinosaurusima održana je prošle nedelje u biblioteci "Stevan Sremac" na Odeljenju knjige za decu.

Kako su roditelji odvojili decu od televizora?
Tim i Keri Mek, roditelji dve devojčice, našli su rešenje kako da odvoje ćerke od televizora i kompjutera, te isplanirali niz aktivnosti koje moraju obaviti za godinu dana.

Dinosaurusi stigli u Svilajnac
U Prirodnjački centar u Svilajncu, koji će biti otvoren u maju, stiglo je prvih 11 od 20 replika dinosaurusa, izrađenih u "Dinosaurer parku" u Reburgu kod Hanovera, izjavila je Tanjugu predstavnik za odnose sa javnošću tog centra Ivana Todorov.

Preskupe ekskurzije | 10.12.2011
Preskupe ekskurzije
Mnoge škole traže nepristojno velike iznose za ekskurzije i izlete, a roditelji nemaju kome da se žale. Od naselja Vidikovca do centra Beograda putovanje koštalo 1.100 dinara.

Da li je vaše dete genije?
Svako dete je u očima svojih roditelja pravi genije, a da li je vaš mališan zaista nadaren možete da otkrijete ako pratite njegova interesovanja, pamćenje, rečnik ili opažanje.

Da li je vaše dete posebno nadareno?
Iako je većina dece "normalna", postoje i ona "natprosečna". Je li i vaše dete među njima?

Želite da vas dete posluša kad mu kažete NE?!
Umesto da ceo dan vrištite "ne", pokušajte s novim pristupima koji bi mogli da budu od pomoći u postizanju željenih rezultata...

Porodično u kriminalu
U Srbiji povećan broj majki i očeva koji su zajedno sa svojom decom uplovili u kriminal. Najnoviji primer Katarina Rebrača i njena majka Sandrina Bogunović, koje čekaju suđenje.