Najčitanije
Zanimljivi video klipovi
Mačak uspavljuje bebu bolje od dadilje (VIDEO) Mačak uspavljuje bebu bolje od dadilje (VIDEO) Kanadska porodica umesto dadilje angažovala je svog ljubimca, crnog mačka Stivija....
Primabalerina Ašhen Ataljanc otvara Školu igre
Објављено: 23.05.2011

Škola igre poznate primabalerine Ašhen Ataljanc, koja će nositi njeno ime, počeće sa radom od školske 2011/2012. godine u Ustanovi kulture Palilula u Beogradu.

Primabalerina Ašhen Ataljanc otvara Školu igre

Audicija za baletske igrače za školu biće održana 19. juna u prostorijama Dečijeg kulturnog centra "Majdan" u Beogradu. Balerina Ašhen Ataljanc rekla je danas da će ona predavati u toj školi, zajedno sa saradnicima koje odabrala. Školu će pohađati deca od 14 godina, koja prođu na audiciji i koja imaju baletskog iskustva, ali nije obavezno da ta deca imaju baletske diplome - rekla je Ataljanc.

Prema njenim rečima, u školi će medju obaveznim predmetima biti klasičan balet, savremena igra, hio hop, gluma i repertoar.

Pored redovne nastave, u školi će biti organizovani otvoreni časovi za sve igrače koji žele da se usavršavaju, kao i pripreme igrača za audicije, ali i Mala škola igre za decu od tri do pet godina i rekreativni balet za odrasle.

Plan nam je da svake godine stipendiramo po jednog igrača iz Srbije i jednog iz neke od zemalja iz okruženja. Prve godine će biti izabran učenik iz Bosne i Hercegovine, a planiramo da narednih godina stipendiramo igrače iz Crne Gore, Slovenije i Hrvatske - rekla je ona.

Izvor: Blic

Podeli
Komentari

Drugima se dopalo i:

Ucitavanje...
Povezani tekstovi
Pomoć za Vasilisu | 16.11.2011
Pomoć za Vasilisu
Vasilisa Milekić iz Pančeva zadobila je, pre više od godinu dana, teške opekotine lica i tela, dok se igrala sa decom pored vatre. Njen grad i Pozorište na Terazijama odlučili su da joj pomognu u lečenju i organizuju humanitarno veče.

Talenti za dubok džep
Vanškolske aktivnosti danas se uglavnom organizuju mimo škole i obavezno se plaćaju. Školske sekcije postaju retkost, a dodatni trud, profesorima se više ne plaća, što ih najčešće i demotiviše.

Kostićeva u 2. kolu Rolan Garosa
Niška teniserka Natalija Kostić plasirala se u drugo kolo juniorskog Gren slema pošto je na startu pobedila Francuskinju Lu Brule rezultatom 2:0 (6:3,6:0) za 56 minuta igre.

Leskovac otvara Legat
U Leskovcu se sutra otvara Legat “Nikolaj Timčenko” i Zavičajni fond.

Koncert za Vasilisu | 21.11.2011
Koncert za Vasilisu
U beogradskom Pozorištu na Terazijama održano humanitarno veče "Vasilisa prekrasna", sa ciljem prikupljanja sredstava za pomoć Vasilisi Milekić.

Spremite se za novi Monopol - bez zatvora
Table za Monopol kakve poznajemo polako odlaze u istoriju i biće zamenjene novom verzijom igre za koju Hasbro smatra da će se više svideti novim generacijama.

U Loznici se otvara prvo odeljenje državnog fakulteta
U Loznici se od sledeće školske godine otvara odeljenje Fakulteta tehničkih nauka (FTN) iz Novog Sada, što je prvo odeljenje nekog državnog fakulteta u tom gradu.

Škola za tradicionalne igre
Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Kikinde jedina u Srbiji ima akreditovani smer vaspitača za tradicionalne igre.

Iako počeci same igre datiraju još od 1903. godine, kada ju je osmislila Amerikanka Elizabet Megi, na današnji dan, 6. februara 1935. godine, "Monopol" je po prvi put pušten u prodaju.

Sutra se otvara Mama park na Adi Ciganliji
Na Adi Ciganliji sutra će svečano biti otvoren “Mama park”, u kojem će se do 26. avgusta održavati brojni besplatni edukativno- zabavni programi koji će mališanima i njihovim roditeljima leto učiniti zabavnim i sadržajnim.