Najčitanije
Zanimljivi video klipovi
Pogledajte: Mace koje vole da gledaju klizanje Pogledajte: Mace koje vole da gledaju klizanje Iako neki piruete na ledu smatraju dosadnim, ima i onih za koje umetničko klizanje...
Fotografisanje mladenaca i maturanata po Tvrđavi
Објављено: 23.05.2012

Poslednji hit među niškim mladencima i maturantima je profesionalno slikanje na javnim mestima gde postoji lep krajolik.

Fotografisanje mladenaca i maturanata po Tvrđavi

Neretko posetioci niške Tvrđave mogu da vide mladence koji se fotografišu kako bi im taj dan venčanja ostala lepa uspomena.

Pre dva dana su jedni od mladenaca "ugrabili sunce" tako da su došli automobilom "Linkoln" u Tvrđavu što je takođe bila jedna od atrakcija, posebno za decu.

Maturanti pak imaju praksu ili kako to oni zovu "fotosešn", da iznajme vreme fotografa za pedesetak evra kako bi ih slikao pored škole, najomiljenijih kafića i sličnih mesta koja su obeležila školovanje. U oba slučaja to podrazumeva neku vrstu prestiža.

Saša Zlatanović i Saša Đorđević, poznati niški fotoreporteri, kažu da je to odavno praksa u inostranstvu.

Dosta je ljudima više slikanja pored glavnog stola u kafani ili Kući za venčanje pa zato se slikaju u Tvrđavi, keju ili Niškoj Banji. To je lepa uspomena koja ostaje za ceo život. Tada obično pođu samo kumovi ili neko od roditelja, tako da je samo slikanje prijatan događaj - objašnjavaju ova dvojica fotoreportera.

Marija Živković i Miroslav Pejić su jedni od mladenaca koji su se slikali u Tvrđavi.

Imamo rodbinu u Americi i Australiji koji nas stalno pitaju koliko se promenio Niš i slično pa smo odlučili da se slikamo na nekoliko važnijih mesta u gradu, a te slike ćemo da im pošaljemo - objašnjava ovaj mladi bračni par.

Izvor: Južne Vesti

Podeli
Komentari

Drugima se dopalo i:

Ucitavanje...
Povezani tekstovi
Pogledajte najotkačenije svadbene torte
Kad se susretnu mašta mladenaca i vješte ruke slastičara, nastaju najotkačenije svadbene torte. Pogledajte kakvih ih sve ima.

Izložba pasa u Nišu
Međunarodna izložba pasa biće održana u nedelju u niškoj Tvrđavi.

Čokoladna fešta na ukrajinski način
Na „slatkoj“ izložbi, koja se po prvi put održava u Kijevu, poslastičari i umetnici predstavili su neobične skulpture od čokolade. Najviše pažnje privlače figure mladenaca u prirodnoj veličini, kao i najveća i najmanja fudbalska lopta.

Parada maturanata ipak u Nišu
Iako je gradonačelnik Beograda uputio poziv svim maturantima iz Srbije da tradicionalni ples odigraju ove godine u glavnom gradu, niški srednjoškolci će kao i do sada plesati na trgu.

Izložba
Izložba radova studenata Fakulteta umetnosti u Nišu otvorena je tokom vikenda u izložbenom Paviljonu u Tvrđavi.

Mlada istukla mladoženju, odbila alko-test
Jedna svadba u Češkoj okončana je prilično neuobičajeno, tačnije tučom mladenaca.

Kalemegdan: Umalo koban pad sa zidina
ŠESNAESTOGODIŠNjA Nevena M. iz, za sada nepoznatih razloga, pala je sa Kalemegdanske tvrđave! To se desilo na unutrašnjoj strani tvrđave, nedaleko od opservatorije, Zindan kapije i zoološkog vrta.

Matura teška za Rumune
Rumunski maturanti iz godine u godinu sve lošiji. Samo 44,45 odsto od ukupno 200.000 maturanata je uspešno prošlo ispite. Traži se smena ministra obrazovanja Daniela Funeriua.

Održana parada maturanata u Nišu
Oko 1.000 niških maturanata na centralnom gradskom trgu plesalo je uz taktove kadrila.

Održana izložba pasa u Nišu
Međunarodna izložba pasa svih rasa "CACIB 2012" održana je u nedelju u Tvrđavi.