Najčitanije
Zanimljivi video klipovi
Šta bebe stvarno misle dok im pričamo bebećim jezikom (VIDEO) Šta bebe stvarno misle dok im pričamo bebećim jezikom (VIDEO) I dok mi zapinjemo iz petnih žila da zabavimo bebu, ona nam se u sebi podsmeva. Jer, mi...
Kada je žena najplodnija
Објављено: 14.06.2012

Kod utvrđivanja plodnih dana, odnosno kod određivanja vremena ovulacije, od pomoći vam mogu biti i menstrualni kalendari, čija svrha nije samo određivanje plodnih dana, već i praćenje ponašanja vašeg tela uopšte. 

Kada je žena najplodnija

Žena je najplodnija negde u sredini menstrualnog ciklusa. Ponekada je to vidljivo i spolja, jer se poveća vaginalni sekret. Plodni period se naziva i periodom ovulacije.

UTVRĐIVANJE PLODNIH DANA ILI TRUDNOĆE

Kod utvrđivanja plodnih dana, odnosno kod određivanja vremena ovulacije, od pomoći vam mogu biti i menstrualni kalendari, čija svrha nije samo određivanje plodnih dana, već i praćenje ponašanja vašeg tela uopšte. To može da bude od velike pomoći vašem ginekologu jer, kao što i sama znate, često ne možemo tačno da se setimo kada se nešto događalo, pogotovo nekoliko meseci unazad. Na ovulaciju može da utiče bolest, stres, alkohol, droge, pa zbog toga obično brojanje dana nije pouzdano. Kao što smo rekli ovulacija se dešava sredinom ciklusa otprilike od 12-16 dana, kod nekih žena traje duže, a kod nekih svega par sati. Neke žene su u stanju da osete kada ovuliraju, često osećajući pojačan apetit ili seksualnu želju. Možda najsugurnije metode su uz jednostavan kućni test urina koji pokazuje ženi da li je u plodnim danima ili ne.

ODREĐIVANJE PLODNOSTI PO MESECU

Neki naglašavaju veliku povezanost između meseca i menstrualnog ciklusa, pa kažu kako žena može da sazna vreme ovulacije i po Mesecu. Mesečeva faza plodnosti može nastupiti bilo kada, bez obzira na vaš menstrualni ciklus – pre, tokom ili posle menstruacije. Mesečevo vreme plodnosti izračunava se za svaku ženu posebno, s obzirom na vreme rođenja. Tako gledajući može se dogoditi da neke žene imaju i dva plodna razdoblja tokom jednog meseca.

Izvor: Blic Žena
 

Podeli
Komentari

Drugima se dopalo i:

Ucitavanje...
Povezani tekstovi
Kako se tačno računaju plodni dani?
Plodni dani su naravno oni u kojima žena može da zatrudni. Saznajte na koji način izračunati plodne dane u zavisnosti od dužine trajanja ciklusa.

Majke za koje je čuo ceo svet
Materinstvo je najveća radost u životu svake žene, a često i pravi podvig.

Prosečna žena u ormanu skriva čak 39 pari cipela
Svakog meseca novi par cipela sebi priušti 47% žena, a četiri od deset žena imaju najmanje pet pari cipela koje su nosile samo jednom.

Žene smatraju da bolje popravljaju stvari
Svaka četvrta žena sama manje sijalicu, poprvalja pocepane tapete jer je to jedini način da te stvari budu obavljene na vreme.

Inteligencija i plodnost
Mentalne sposobnosti imaju velikog udela u plodnosti kod muškaraca i žena

Island raj za žene, Mauritanija najgora
Prema istraživanju nedeljnika Njuzvik, koje je obuhvatilo položaj žena u oblasti politike, zdravstva, pravosudja, ekonomije i obrazovanja, Island je raj na zemlji za život žena, a Mauritanija najgore mesto.

Britanke najgojaznije u EU
Među ženama u EU najgojaznije su Britanke, a među muškarcima Maltežani, objavila je danas statistička agencija Eurostat.

Sumorna statistika nasilja nad ženama
Statistički, svaka druga žena u Srbiji trpi psihičko, a svaka treća neki vid fizičkog nasilja.

Ko troši pare | 28.11.2012
Ko troši pare
Muškarci misle da oni odlučuju, ali...

Muškarci vole čistoću doma više od žena
Možda se čini nevjerojatnim to da muškarci više vode brigu o čistoći doma od žena, ali sve češći pozivi snažnijeg spola u jednu agenciju za čišćenje potvrđuju tu teoriju.