Najčitanije
Zanimljivi video klipovi
Polarni medvedić postao zvezda preko noći (VIDEO) Polarni medvedić postao zvezda preko noći (VIDEO) Jednog dana će biti veliki i opasan predator. Ali sada je zvezda u parku prirode u kome...
Besplatne radionice i programi za decu i mlade
Објављено: 27.06.2011

Dečji kulturni centar Beograd i ovog leta organizuje besplatne kreativne radionice i programe za decu i mlade. Kako bi im se omogućilo da na kreativan način provedu svoje slobodno vreme, programi su namenjeni deci koja svoj raspust provode u Beogradu, i odvijaće se u periodu od juna do avgusta.

Besplatne radionice i programi za decu i mlade

Ljubitelji plesa i igre mogu pohađati radionicu savremene igre „Ritam, glas, pokret“ koja će biti organizovana od 27. do 30 juna i radionicu savremene igre, džez i modernog baleta od 22. do 26. avgusta. „Otvoreni likovni atelje“ i „Studio za animirani film“ namenjeni su deci koju interesuju vizuelne umetnosti. Za likovni atelje je rezervisan termin od 5. do 8. jula, dok će se „Studio za animirani film“ održavati od 18. do 22. jula i od 8. do 12. avgusta.

Literarna radionica „Ja putopisac“ koju će voditi Jasmina Atanacković Gajić zakazana je za 23. avgust.

Osim toga, Dečji kulturni centar Beograd i Mladi istraživači Beograda organizuju od 27. juna do 1. jula obilazak tri beogradska ostrva: Ade Ciganlije, Ade Međice i Velikog ratnog ostrva, pod nazivom „Beogradski rečni safari“.

Cilj ove istraživačke akcije je upoznavanje đaka 6, 7, i 8. razreda kao i prve godine srednje škole, sa glavnim karakteristikama, istorijatom nastanka, položajem, mikroklimom biljnog i životinjskog sveta i trenutnim ekološkim statusom beogradskih ostrva. Boravkom u prirodi relizovaće se praktična nastava: prikupljanje i pravljenje herbarijuma, hvatanje i prepariranje insekata, posmatranje i prstenovanje ptica, izučavanje vodozemaca, gmizavaca, riba i sisara. Učešće u istraživačkoj akciji može se prijaviti na telefon 060 167 33 26.

Izvor: Danas

Podeli
Komentari

Drugima se dopalo i:

Ucitavanje...
Povezani tekstovi
Besplatne radionice za decu i mlade
“Prijatelji dece Opštine Novi Beograd” organizuju besplatne kreativno-edukativne radionice za decu i mlade uzrasta od 13 do 18 godina od 22. do 31. avgusta u OŠ ”Ratko Mitrović”, Omladinskih brigada 58.

Besplatne radionice za izradu grafita
Kancelarija za mlade u Vranju i neformalna grupa “Slobodni umetnici” organizovaće tokom avgusta besplatne radionice izrade grafita i drugih upotrebnih predmeta od reciklažnog materijala.

Besplatne radionice tokom prolećnog raspusta
Tokom predstojećeg prolećnog raspusta u beogradskoj osnovnoj školi "Drinka Pavlović" biće organizovane kreativne radionice slikarstva i ikonopisa za decu i mlade uzrasta od 13 do 19 godina.

Besplatne radionice za mlade u Obrenovcu
Kancelarija za mlade opštine Obrenovac, zajedno sa Sportsko-kulturnim centrom "Obrenovac" i Bibliotekom "Vlada Aksentijević", tokom letnjeg raspusta u okviru programa neformalnog obrazovanja realizuje 13 besplatnih radionica "Obrenovac - grad znanja".

Besplatne radionice pantomime za decu
Beogradska škola pantomime organizovaće sutra besplatne kreativne radionice pantomime za decu i omladinu na novobeogradskoj replici Terazija.

Besplatne letnje radionice
U Američkom kutku u Nišu naredne srede i četvrtka biće održane radionice za osnovce i srednjoškolce na kojima će imati priliku da vežbaju i usavršavaju engleski jezik.

Besplatne kreativne radionice za tinejdžere sa Čukarice
Tinejdžeri, uzrasta od 13 do 16 godina, koji žive u opštini Čukarica, moći će tokom leta da pohađaju besplatne radionice kreativnog crtanja i pisanja, kao i radionice u kojima će kroz igru i glumu razvijati samopouzdanje i učiti da rešavaju konflikte, saopšteno je iz te opštine.

Besplatni programi za decu u OŠ
Tradicionalna besplatna škola slikarstva, ikonopisa, stripa, grafike i po prvi put radionica za tradicionalnu muziku i običaje krenula je danas sa radom u Osnovnoj školi "Drinka Pavlović", pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Kreativne radionice za osnovce
Leskovačka Narodna biblioteka “Radoje Domanović” pokretač je i organizator Kretivne likovne radionice za učenike osnovnih škola.

Održane dve radionice u Narodnoj biblioteci
Likovne radionice na temu "Uskršnja radost" i "Čarobni zamkovi" održane su u petak i subotu, 9. i 10. marta na Odeljenju knjige za decu u Narodnoj biblioteci "Stevan Sremac" u Nišu.