Najčitanije
Zanimljivi video klipovi
Gušter igra igricu na smartfonu bolje od vlasnika (VIDEO) Gušter igra igricu na smartfonu bolje od vlasnika (VIDEO) Jedan Australijanac postavio je na internet snimak na kojem se vidi kako njegov kućni...
Leskovac dobio prvu magnetnu rezonancu
Објављено: 03.08.2011

U Leskovcu u privatnoj Poliklinici DCM počela da radi prva magnetna rezonanca.

Leskovac dobio prvu magnetnu rezonancu

Prema rečima dr Jovice Stanojkovića, reč je o prvoj magnetnoj rezonanci na području ne samo Jablaničkog, nego i Pčinjskog okruga, odnosno južno od Niša i 25. u Republici Srbiji.

Dr Stanojković ističe da je ovaj aparat veoma važan u dijagnostici povreda i oboljenja, koja do sada nisu mogla biti utvrđena u Leskovcu i zbog kojih se putovalo u druge zdravstvene centre u Srbiji.

Uspostavili smo odličnu saradnja sa lekarima Opšte bolnice u Leskovcu, koji su konsultanti Poliklinike DCM ističe dr Stanojković.

Izvor: Južne Vesti

Podeli
Komentari

Drugima se dopalo i:

Ucitavanje...
Povezani tekstovi
Subotica dobila magnetnu rezonancu
U Opštoj bolnici Subotica u toku je montaža uređaja za magnetnu rezonancu, zahvaljujući kome pacijenti sa severa Vojvodine više neće morati da idu na preglede u Institut u Sremsku Kamenicu.

Muškarcu dali dijagnozu da je oboleo od raka materice
Muškarcu S. V. (50) iz Sombora lekari u tom gradu dijagnostikovali su rak materice?!

Reklame povećavaju šanse za gojaznost dece
Kako tvrdi istraživanje američkih naučnika s Univerziteta u Misuriju, gojazna deca su podložnija uticaju reklama za hranu

Grad Leskovac pomaže obolelima od raka
Leskovačka lokalna samouprava sa 200.000 dinara podržala je inicijativu Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) za otvaranje Roditeljske kuće u Beogradu namenjenu smeštaju porodica dece obolele od raka dok im traje lečenje u hematološkim centrima.

Leskovčani na snimanje čekaju po šest meseci
Leskovac - Između 800 i 900 pacijenata iz šest opština Jablaničkog okruga lekari godišnje upute na pregled magnetnom rezonancom u Niš, jer Služba radiološke dijagnostike Opšte bolnice u Leskovcu, koja važi za jednu od najopremljenijih u sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti u Srbiji, nema ovaj skupi medicinski aparat, koji košta oko 1,5 miliona evra.

Prava ljubav leči bol!
Najnovija istraživanja su potvrdila da prava, iskrena ljubav može da pomogne u smanjenju bolova.

Tromesečne bebe reaguju na emocije
Ako vaš mališan može da odgovori na vaše suze ili smeh, to ne znači da je "napredan" ili "nadaren".

Bebe reaguju na emocije već u trećem mesecu
Bebe reaguju na emocije u ljudskom glasu sa samo tri meseca. To je mnogo ranije nego što se mislilo, piše BBC.

Roditelji, ne svađajte se pred bebom!
Najnovije istraživanje pokazuje da bebe čuju svađe čak i u snu, ali i da negativno reaguju na njih

Leskovac: ove godine zaplenjeno 16kg droge
Na području Policijske uprave Leskovac u prvih devet meseci ove godine otkriveno je 50 krvičnih dela u oblasti narkomanije, uhapšeno 39 lica i zaplenjeno 16 kilograma opojnih droga, ističe Vladimir Žugić, načelnik Policijske uprave.