Najčitanije
Zanimljivi video klipovi
Jubilej portala Moje dete Jubilej portala Moje dete Deca i sve što prati odrastanje, obrazovanje i vaspitanje, teme su internet portala Moje...
Šipak podiže imunitet
Објављено: 05.11.2011

Čaj od crvenog ploda šipurka je bogat vitaminom C, pa je nezamenljiv u lečenju prehlada. Za pripremu čaja beru se i latice u vreme cvetanja ove biljke.

Šipak podiže imunitet

Zbog bogatstva vitaminom C, koji se čak ni kuvanjem ne gubi, čaj od crvenog ploda šipurka nezamenljiv je u lečenju prehlada. Ovaj simbol jeseni naročito se preporučuje u sezoni gripova i prehlada jer obnavlja energiju, otklanja umor i malaksalost, popravlja krvnu sliku i podiže imunitet. Poželjno je da se uzima za pročišćavanje krvi i čišćenje organizma od toksina.

Povoljno deluje i na organe za varenje, ali i na izlučivanje urina i to bez nadražaja bubrega. Čaj od šipurka sprečava stvaranje peska u bubrezima i mokraćnim kanalima, a koristi se i kod upalnih procesa bubrega i mokraćnih puteva.

Osim ploda, za pripremu čaja beru se i latice u vreme cvetanja ove biljke. Čaj od latica je delotvoran za krvarenja iz želuca, creva, pluća, ali i protiv hemoroida, proliva i grčeva u želucu.

Izvor: Novosti

Podeli
Komentari

Drugima se dopalo i:

Ucitavanje...
Povezani tekstovi
Koktel vitamina podiže imunitet
Za jačanje imuniteta potrebno je svakodnevno uneti tri vitamina - A, C i E. Naročito su delotvorni u kombinaciji.

Sprečite prehladu i grip
U hladnim danima možemo da se zaštitimo od prehlade i gripa tako što ćemo pripremiti organizam. Saznajte kako

Imunitet zavisi od gena
ZAŠTO neki ljudi bolest prebole odmah, dok se drugi sa teškoćama bore? Odgovor bi trebalo potražiti u genima, tvrdi profesor dr Ute Volmer Kona sa Univerziteta u Sidneju.

Šta sve utiče na plodnost
Svako ko pokušava da ostane u drugom stanju može da potvrdi koliko je nekad teže lečiti, nego na vreme brinuti o plodnosti. Na sposobnost žena da začnu utiču gotovo sve životne navike.

Što češće imate seks, veće su šanse da dobijete zdravo dete
Potrebno je neko vreme da se imunitet žene navikne na partnerovu spermu kao stranu tečnost i da se omoguće uslovi za zdravu trudnoću, a sve ide brže uz redovan seks.

Zašto je brokoli čudesno povrće?
Sledeći put kada vas dete pita zašto baš mora da jede brokoli, možete mu dati konkretan razlog - zahvaljujući naučnicima koji su naterali ljude da ga jedu svaki dan tri meseca.

Naučnici u blatu otkrili bacile koji sprečavaju astmu kod dece
Naučnici su napokon otkrili razlog zašto deca koja se valjaju u blatu ređe obolevaju od astme i ostalih alergija.

Posetite najsrećniju kuću na svetu
Najsrećnija kuća na svetu podiže vam raspoloženje čim je ugledate. Nalazi se u nemačkom gradu Braunšvajgu (Braunschweig), a zbog nesvakidašnjeg izgleda postala je prava turistička atrakcija.

Hrana kao antidepresiv
Bademi su, između ostalog, odlični antidepresivi, jer su bogati riboflavinom i vitaminom E, kao i cinkom i manganom.

Dobre strane prolećnih alergija
Ako ste jedan od mnogih koji ovog proleća kašlju, kijaju i psuju preosetljivost sopstvenog tela na ambroziju, drveće i travu, istraživači sa Jejla imaju dobre vesti: sezonske alergije mogu biti znak da vaš imuni sistem radi ono što i treba da radi - štiti vas od ekoloških otrova koji su mnogo opasniji od polena.