Najčitanije
Zanimljivi video klipovi
Medved koji maše turistima (VIDEO) Medved koji maše turistima (VIDEO) U jednom od najkraćih filmova koje smo do sad imali simpatični medved pokazao je kako...
Pronađen lek protiv leukemije?
Објављено: 14.12.2011

Švajcarski farmaceutski gigant "Novartis" zabeležio je pozitivne rezultate ispitivanja dejstva dve svoje terapije namenjene lečenju pacijenata obolelih od raka krvi, prenela je danas agencija AFP.

Pronađen lek protiv leukemije?

Treća faza dodatnog kliničkog ispitivanja pokazala je da lek protiv mijelofibroze - INC424, trenutno u razvoju, omogućava poboljšanje kvaliteta života pacijenata i smanjenje simptoma tog teškog oblika raka krvi.

Podaci do kojih se, kako su objavili autori istraživanja, došlo pokazuju da taj lek smanjuje manifestacije i simptome vezane za mijelofibrozu, što potencijalno predstavlja veliku prednost.

"Novartis" je saopštio i da je njegov lek "tasigna" za lečenje odraslih pacijenata obolelih od hronične mijeloidne leukemije sa pozitivnim Filadelfija hromozomom (Ph+) zabeležio bolju reakciju od "gliveka", drugog "Novartisovog" antikancerogenog leka.

Izvor: Tanjug

Podeli
Komentari

Drugima se dopalo i:

Ucitavanje...
Povezani tekstovi
Sastojak iz ribljeg ulja leči leukemiju?
Jedan sastojak iz ribljeg ulja po svemu sudeći uništava ćelije hronične mijeloidne leukemije, a naučnici se nadaju da će im ovo saznanje pomoći da pronađu lek za ovu tešku bolest.

Virusom HIV-a devojčicu izlečili od leukemije!
Naučnici na Univerzitetu u Pensilvaniji pronašli su način kako se pomoću HIV-a boriti protiv raka

Pomak u borbi protiv ebole
Dva leka korišćena protiv leukemije bi mogla da budu efikasna i protiv virusa ebole, poručuju stručnjaci Nacionalnog instituta SAD za alergiju i infektivne bolesti.

Nada za Tomicu | 01.08.2011
Nada za Tomicu
Od polovine obrađenih uzoraka matičnih ćelija koje su Nišlije dale u akciji Pokloni život, nije nađen potreban nivo podudarnosti za lečenje linfoblasne leukemije Tomislava Cvetkovića.

Matične ćelije za ozdravljenje
Pretraživanjem podataka u Svetskom registru kostne srži, nađen je potencijalni donor matičnih ćelija Tomislavu Cvetkoviću iz Niša koji boluje od leukemije, tako da mu je zakazana transplantacija u Nemačkoj.

Nuklearke (ni)su uzrok leukemije
Rezultati istraživanja u Velikoj Britaniji drugačiji od onih u Nemačkoj.

Devojčica na putu izlečenja od leukemije!
Rezultati lečenja leukemije modifikovanim T ćelijama veoma su optimistični i naučnici se nadaju da će uskoro ovu opaku bolest biti moguće pobediti

Lagala da umire od leukemije kako bi dobila poklone za venčanje
Džesika Vega (25) iz Njujorka uhapšena je pod optužbom da je lagala da umire od leukemije kako bi prikupila poklone vredne hiljade dolara za svoje venčanje iz snova i medeni mesec.

Genofarm optužen za prodaju zastarelih lekova protiv raka
Pronađene su zalihe "tiotepe", leka namenjenog lečenju tumora i raka kod dece, sa falsifikovanim rokovima važenja.

Pomak u razvoju vakcine protiv side
Tim američkih istraživača objavio je da je identifikovao 17 moćnih antitela koja otvaraju nove puteve u potrazi za vakcinom protiv side.